ЗАЈЕДНИЧКИ МАМОГРАФ ЗА ЛОПАРЕ И УГЉЕВИК

By: | Tags: | Comments: 0 | септембар 20th, 2016

Радиолошка служба Дома здравља Лопаре, данас је захваљујући донацији Ротари клуба из Бијељине, који су апарат допремили још у пролеће, пустила у рад свој први мамограф апарат. Овом приликом начелник општине Лопаре Радо Савић је рекао, да је апарат данас након одређених припрема коначно, на велико задовољство жена општина Лопаре и Угљевик, пуштен у рад.

Савић је овом приликом похвалио досадашњу сарадњу са општином Угљевик у свим заједничким пројектима и рекао да ће се та сарадње две општине и даље наставити у наредном временском периоду.

Своје задовољство овом сарадњом као и свим досадашњим заједничким пројектима изразио је и присутни начелник општине Угљевик Василије Перић. Перић се захвалио Ротари клубу Бијељина и свим ангажованим на овом пројекту, као и начелнику Савићу на позиву за сарадњу која је од великог значаја за жене општина Лопаре и Угљевик.

Он је истакао да је на подручју општине Угљевик издвојен значајан део буџетских средстава за опремање Дома здравља у Угљевику и да ће то улагање бити настављено и у наредном временском периоду.

Захвалност Ротари клубу а такође и локалној заједници, што су у сарадњи донирали овако вредан и значајан апарат истакла је директорица Дома здравља Лопаре Борка Гаврић. Ми до сада нисмо имали мамографски апарат и много нам је драго да је он сада ту рекла је она и позвала жене Лопара и Угљевика да дођу и обаве мамографски преглед и превентивно утичу на малигна обољења дојки.

У име Ротари клуба Бијељина, који су донатори апарата присутнима се обратио Васо Арсеновић, истакнути члан клуба, који је истакао да је Ротари клуб организација остварених људи у својим професијама који од постанка раде за добробит људи. Тако је и ова донација вредна 60 000 КМ само један од тих акција, које ће се наставити у наредном периоду.

Господин Арсеновић је овом приликом најавио и наредну донацију Ротари клуба за Болници у Бијељини вредну око 150 000 КМ, а то је јединица за превенцију можданог удара.

Желимир Нешковић доктор медицине и специјалиста радиологије Дома здравља Лопаре, се такође захвалио Ротари клубу и Управама општина Лопаре и Угљевик на овој донацији и најавио да ће у наредним данима бити прегледано око 500 жена. Од тога је најављено за преглед 400 жена општине Лопаре и 100 жена из Угљевика.

Донирање савременог апарата за дијагностику, од великог је значаја како за становнике општине Лопаре, тако и за Угљевичке пацијенте, који су до сада на мамографске прегледе путовали до 50 и више километара у друге градове.