ЗА САНИТЕТСКО ВОЗИЛО ИЗДВОЈЕНО 67.000 КМ

By: | Tags: | Comments: 0 | септембар 5th, 2016

Дом Здравља Угљевик промовисао је данас санитетско возило за хитну помоћ грађанима за шта је издвојено 67.000 КМ, уз помоћ локалне самоуправе.

Директор Дома здравља Југослав Цветковић рекао је да набавка овог возила омогућава ефикасно указивања помоћи пацијентима уз бржи, лакши и сигурнији транспорт до најближе референтне установе у којој се може пружити већа и значајнија медицинска услуга.

„Имамо добру сарадњу са локалном заједницом, а набавку санитетског возила помогла је општина Угљевик са половином новчаног износа“, рекао је Цветковић новинарима.

Он је најавио да Дом здравља покреће акцију Базар здравља у оквиру које ће љекари до краја септембра посјећивати мјесне заједнице Угљевика.

„Желимо овом акцијом да приближимо примарну здравствену заштиту становништву, да их едукујемо и извршимо контролу, те да у случају повишених параметара који се раде на лицу мјеста укажемо да се јаве на даље прегледе“, рекао је Цветковић.

Начелник Угљевика Василије Перић истакао је да општина помаже ову здравствену установу с циљем побољшања здравствених услуга грађанима и да се за потребе Дом здравља годишње издваја 100.000 КМ из локалног буџета.

„Издвојили смо до сада значајна средства за побољшање материјалних услова у Дому здравља, а у наредном периоду учествоваћемо са знатним средствима и за набавку ренген апарата“, најавио је Перић.